Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
4. 1. 2024

Blackmetalski dvojec Vergel iz Srbije predstavlja debitantski EP Hermetic Aspect. EP je nastal leta 2020, za miks in mastering pa je poskrbel Andy Classen (Holy Moses), v celoti pa mu lahko prisluhnete tukaj.

12. 6. 2023

Angleški old school thrasherji Chupacabra z besedilnim videospotom za komad Burn The Clowns za 4. avgust napovedujejo debitantski EP Fortified with Ashes. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Kreator, Slayer, Arch Enemy, Holy Moses, At The Gates, Lamb of God, Pest Control, Testament ali Sodom. Tracklista:

Burn The Clowns
F.T.T.D.
Fortified with Ashes

11. 4. 2023

Nemške thrash legende Holy Moses so obelodanile, da se poslavljajo od koncertnih odrov. Zadnji koncert bodo odigrali 27. decembra, torej ob 60. rojstnem dnevu markantne vokalistke Sabine Classen. Koncert se bo zgodil v hamburški dvorani Markthalle, kot predskupini pa bosta oboževalce ogreli zasedbi Ryker's in Warpath. 

Holy Moses bodo že ta teden, natančneje 14. aprila, izdali nov album z naslovom Invisible Queen.

14. 3. 2023

Nemške speed/thrash metal legende Holy Moses iz Severnega Porenja-Vestfalije napovedujejo nov, po vrsti že 13. studijski album Invisible Queen, ki bo izšel 14. aprila pri Fireflash Records. V posluh ponujajo komad Cult Of The Machine, za katerega je band posnel videospot.

20. 10. 2022

Organizatorji metal festivala Tolminator sporočajo, da so ugodnejše early bird vstopnice po ceni 120 EUR že razprodane. Cena naslednjih 500 vstopnic je 140 EUR in jih lahko kupite tukaj.

Med doslej potrjenimi bandi so Dying Fetus, Insomnium, Holy Moses, Within Destruction, Crixis, Ancient, In Mourning, Insanity Alert, Frozen Soul in Kvaen.

19. 10. 2022

Nemška legendarna speed/thrash metal zasedba Holy Moses sporoča, da je podpisala z založbo Fireflash Records. Pri novi založbi naj bi izšel prihajajoči dolgometražec, katerega izid je napovedan za naslednje leto. Poleg tega se bo naslednje leto zasedba ustavila pri nas na novo nastalem festivalu Tolminator.

14. 10. 2022

Organizatorji svežega tolminskega metal festivala Tolminator so razkrili prvi paket nastopajočih zasedb. To so Dying Fetus, Insomnium, Holy Moses, Within Destruction, Crixis, Ancient, In Mourning, Insanity Alert, Frozen Soul in Kvaen. Sodeč po objavi ob najavi bo nastopilo še vsaj 42 zasedb, organizatorji pa so bookirali že celotni program.

Če želite nastopiti na drugem odru Tolminatorja 2024, pa morate naslednje leto ob obisku na info točki pustiti promo izdelek vaše zasedbe, tam pa vas bo čakal tudi prijavni obrazec. Vstopnice se trenutno še vedno prodajajo po predprodajni ceni, ki znaša 120 EUR.

Avtorica: Tina Urek
23. 4. 2020

Grand Massive so objavili besedilni video za skladbo Ashes Of My Revenge, prvi single s prihajajočega albuma z naslovom 4, ki bo izšel 15. maja pri Metalville Records/Rough Trade. Za miks in mastering je bil zadolžen legendarni Andy Classen (Holy Moses, Warpath, Disbelief, Asphyx).

25. 4. 2019

SeelenWalzer so objavili besedilni video za skladbo MeeresBlut, v katerem gostuje tudi pevka Sabina Classen iz Holy Moses. Gre za skladbo z novega albuma projekta, katerega vodi multinštrumentalist in producent Andy Classen (ex-Holy Moses, ex-Richthofen), ki nosi naslov Totgeglaubt in bo izšel 24. maja pri založbi Massacre Records.

Totgeglaubt ponuja naslednje skladbe:
Hereinspaziert
Gott ist tot
SeelenWalzer
GrabesStille
Das Weib ist tot
MeeresBlut
Ihr Kinderlein kommet
Freund Tod
Seele in Scherben
Harlekin
Veganerlied
Tanzdiktator
KinderKrieger
Falscher Freund
Das Dorf
Totgeglaubt
Der Feind sind Wir
Ich würd' so gern' nach Hause gehen...

14. 3. 2017


Prihajajoči konec tedna se bo Bohinjska Bistrica za teden dni spremenila v zimsko središče za ljubitelje metal glasbe. V nedeljo, 19. marca, se začenja zimski metal festival Winter Days of Metal, ki bo trajal vse do sobote, 25. marca. Na petih koncertnih večerih, ki bodo potekali v tamkajšnji dvorani Danica, bo nastopilo 25 metal bandov; v vseh oblikah in odtenkih!

Med drugimi bodo na Winter Days of Metal nastopili Destruction, Belphegor, Flotsam & Jetsam, Rotting Christ, Taake, Serious Black, Disharmonic Orchestra, Holy Moses, Draconian in Orden Organ. Nastopajoči prihajajo iz 12 različnih držav – tako iz »daljnih« Združenih držav Amerike, iz skandinavskih Švedske in Norveške, z Otoka ter iz nam bližnjih, evropskih, Nemčije, Avstrije, Nizozemske, Italije, Češke, Grčije in Švice. Na odru pa bodo stali tudi bandi iz domačih logov – iz Slovenije prihajajo Metalsteel, Mist, Morana in Tomcat. Koncertni večeri, ki bodo na sporedu od ponedeljka do petka v prihodnjem tednu, se bodo pričenjali ob 17.30, potekali pa bodo v dvorani Danica v središču Bohinjske Bistrice. Dnevni razpored nastopajočih in časovnico si lahko ogledate na uradni spletni strani festivala.

Tako kot MetalDays, starejši brat novega zimskega metal festivala, se Winter Days of Metal od drugih podobnih festivalov razlikuje v konceptu: obiskovalci bodo, poleg glasbe, lahko uživali še v ostalih aktivnostih, ki zaokrožujejo koncept festivalskih počitnic. Tako so še vedno na voljo različni festivalski paketi - Ski Fun in Wellness paketa, ki gostom nudita smučarska doživetja ali pa wellness izkušnjo, ter WDoM paket, ki vsebuje festivalsko vstopnico in nočitve.

Dnevne vstopnice so na voljo preko MH Shop in sistema Eventim po ceni 29 € + provizija, nakup pa bo mogoč tudi na vhodu na koncertno prizorišče – dvorano Danica. Na voljo so tudi tedenske vstopnice.

Seznam nastopajočih po dnevih:

ponedeljek, 20. 3. 2017:
Rotting Christ, Serious Black, Malignant Tumour, Tomcat, Total Annihilation

torek, 21. 3. 2017:
Belphegor, Disharmonic Orchestra, Trash Talk, Youth Man, Layment

sreda, 22. 3. 2017:
Destruction, Holy Moses, Metalsteel, Minotauro, Mist

četrtek, 23. 3. 2017:
Taake, Draconian, Dead Lord, The Devil, Rest in Fear

petek, 24. 3. 2017:
Flotsam&Jetsam, Orden Ogan, Dew-Scented, Izegrim, Morana

1. 2. 2017

Znani so vsi nastopajoči na festivalu Winter Days of Metal, ki se bo odvijal od 19. do 25. marca v Bohinjski Bistrici, prav tako je znan tudi točen dnevni razpored.

»Po več letih ustvarjanja enega od naših najbolj prepoznavnih poletnih festivalov, MetalDays, izkušena ekipa poletnih metalskih počitnic piše novo zgodbo: zgodbo zimskega metal festivala Winter Days of Metal! Festivalska noviteta na naših tleh bo potekala med 19. in 25. marcem 2017 v Bohinjski Bistrici. Ekipa, ki je že večkrat dokazala, da se z dobrim konceptom in kvalitetno izvedbo lahko doseže marsikaj, tokrat pripravlja pravi zimski metal odklop z vidnejšimi imeni metal glasbe: že napovedanim Destruction, Flotsam & Jetsam, Taake, Belphegor, Shining, Draconian, Holy Moses, Disharmonic Orchestra in drugim se bodo pridružili še glasni in težki Malignant Tumour, Serious Black, Trash Talk, Youth Man, Tomcat in Minotauro.

V objemu prelestne narave Bohinjske doline, pod najvišjo slovensko goro, v bližini Bohinjskega jezera se nahaja Bohinjska Bistrica, od letos dalje zimsko pribežališče za ljubitelje metal glasbe iz vsega sveta. Večerni koncerti bodo potekali v tamkajšnji dvorani Danica – obeta se pet hrupnih in glasnih večerov, pet noči headbanganja, moshanja in druženja z (drugimi) ljubitelji najtežje glasbene zvrsti na svetu.

Od danes na voljo dnevne vstopnice (29 € + provizija), Winter Days of Metal ponuja tudi festivalsko vstopnico (5 koncertnih večerov) in all inclusive počitniške pakete.

Z vašo najljubšo glasbo boste na festivalu Winter Days of Metal lahko združili raznolike zimske aktivnosti – spuščanje po naravnem snegu smučišča Vogel ali dnevni počitek v Vodnem parku Bohinj. Izbira je vaša – pakete z nastanitvijo si lahko zagotovite glede na vaše želje.
Za tiste, ki pa bi svoje zimske počitnice preživeli »le« ob glasbi, pa so na voljo tako festivalske vstopnice po ceni 89 € (+ provizija), od danes dalje pa so na voljo tudi dnevne vstopnice po ceni 29 € (+ provizija). Festivalske in dnevne vstopnice pa so od danes dalje na voljo tudi na eventim.si.

Zakaj bi na festivalih uživali samo poleti? Uživajte v jasnih zimskih dneh in dolgih, temnih zimskih nočeh z vašo najljubšo glasbo na festivalu Winter Days of Metal!«

Razpored nastopajočih po dnevih:
ponedeljek, 20. 3. 2017
Shining
Serious Black
Malignant Tumour
Tomcat
Total Annihilation

torek, 21. 3. 2017
Belphegor
Disharmonic Orchestra
Trash Talk
Youth Man
Layment

sreda, 22. 3. 2017
Destruction
Holy Moses
Metalsteel
Minotauro
Mist

četrtek, 23. 3. 2017
Taake
Draconian
Dead Lord
The Devil
Rest In Fear

petek, 24. 3. 2017
Flotsam & Jetsam
Orden Ogan
Dew Scented
Izegrim
Morana

31. 1. 2017

Nemci Klonque predstavljajo besedilni video za single #makestupidgreatagain. Leta 2015 nastali band sestavljata vokalista / kitarista Thomas Neitsch in Peter Geltat (oba Holy Moses), pri snemanju singla in lani izdanega EP-ja pa sta jima na pomoč priskočila še basist Ishay Sommer ter bobnar Gerd Lücking (Holy Moses). 

18. 10. 2016

Organizatorji festivala Winter Days of Metal, ki se bo odvijal med 19. in 25. marcem 2017 v Bohinjski Bistrici, so napovedali kar štirinajst novih nastopajočih skupin: Belphegor, Destruction, Taake, Disharmonic Orchestra, Milking the Goatmachine, Dew-Scented, Dead Lord, Izegrim, Layment, Metalsteel, Mist, Morana, Total Annihilation in Rest in Fear. Ti se pridružujejo že prej napovedanim Holy Moses, Dead Lord, Flotsam and Jetsam, Draconian, švedskim Shining, Orden Ogan ter The Devil. V prihodnosti bo najavljenih še sedem bandov.

Pakete z različnimi dnevnimi aktivnostmi in večernim dogajanjem že lahko rezervirate tukaj, poskrbljeno pa je tudi za tiste, ki želijo obiskati le koncerte.

2. 9. 2016

Holy Moses in Dead Lord sta novi potrditvi za festial Winter Days of Metal, ki se bo od 19. do 25. marca 2017 odvijal v Bohinju. Med doslej potrjenimi skupinami so še Flotsam and Jetsam, Draconian, švedski Shining, Orden Ogan ter The Devil. 

19. 7. 2016

Avstrijska thrash metal/crossover zasedba Insanity Alert je razkrila naslovnico prihajajočega studijskega albuma z naslovom Moshburger, ki bo izšel jeseni pri založbi This Charming Man Records. Album je posnel in zmiksal producent Andy Classen (Holy Moses, Tankard, Legion Of The Damned, Dew-Scented), medtem ko je bil za mastering zadolžen Joel Grind (Toxic Holocaust, Lord Dying, Bat). Tracklista je sledeča:
Disco Demolition
Life's Too Short For Longboards
Pact With Satan
Desinfektor
The Times Are A-Thrashin'
Why Is David Guetta Still Alive?
Wake & Bake
Lord Kill-A-Lot
Gonna Rip Your Head Off
March Of The Mentally Ill
Confessions Of A Crabman
Make Up Your Mind Or Die
Slimer's Revenge
Metal Punx Never Die!
Mushroom Cloud

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška